fejléckép
A SZI által biztosított szociális ellátási feladatainak egyik legfontosabb részét a Családsegítő- és a Gyermekjóléti Központ valósítja meg. A két szervezet egymással együttműködésben dolgozik. Közös céljuk, hogy minden újpesti gyermek megfelelő körülmények között, olyan családban éljen, mely lehetővé teszi számára a zavartalan és egészséges testi, valamint szellemi fejlődést. A továbbiakban megtudhatják, milyen szakemberek és milyen problémák megoldásában tudnak segítségükre lenni.

A szociális jellegű feladatok között szintén megkülönböztetett szerepet kap az idős, emberek gondozása, ápolása, ezt a feladatot az Őszi Fény Integrált Gondozási Központ látja el. Ide tartoznak az idősek klubjai, az étkeztetés, a házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, az átmeneti bentlakást nyújtó időskorúak gondozóháza. Igyekszünk segítségére lenni minden rászoruló idős embernek elhivatott szakképzett kollégáink segítségével.

Néhány éve a Király u-i telephelyen működő nyugdíjas házunkban vendégszobákat alakítottunk ki, melyekben átmeneti jelleggel, igény szerint és személyre szabottan nyújtunk ellátást az igénylőknek, míg 2008. október 01-től a Tungsram u-i telephelyen időskorúak gondozóháza került beindításra, mely átmeneti elhelyezést biztosít az egész ország területéről érkező idősek részére. 2008. október 01-től indult el Újpest egész területére kiterjedően jelzőrendszeres házi segítségnyújtó szolgáltatásunk is.

Az érvényes törvényi előírásokkal adekvát gazdasági racionalizálás révén, szervezeti átalakulás keretében Újpest Önkormányzat Szociális Foglalkoztatója 2015. 03. 31-ével megszűnt, mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv funkcionálni, és 2015. április 1-i hatállyal, jogutódlással Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye részeként működik tovább.
A Foglalkoztató alaptevékenysége ezentúl is a megváltozott munkaképességű, még aktív korú potenciális munkavállalók foglalkoztatása, és az itt foglalkoztatott emberek nyílt munkaerő piacra való visszavezetése, valamint a halmozottan hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatásának megszervezése. Újpest SZI Szociális Foglalkoztató (ÚSZISZF) címe: 1042 Budapest, Viola utca 6.-8. 

Ezekről a szolgáltatásokról weboldalunkon bővebben olvashatnak. Jelentkezés feltételeiről, és az elérhetőségeinkről.

Sikeres regisztráció

A jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Az e-mail címedet már korábban regisztráltuk!

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Hibás ellenőrző kód

Hibás ellenőrző kódot adtál meg, az űrlap elküldése nem sikerült.
Üres e-mail cím...

Kérlek add meg az e-mail címedet,
és próbálkozz újra!
Hibás adatok

Kérlek add meg a helyes e-mail címet
és jelszót, majd próbálkozz újra!
Hibás e-mail cím

A megadott email címmel
nincs regisztrált felhasználónk.
Sikeres módosítás

A személyes adataidat sikeresen módosítottad,
az új adatokat elmentettük.
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím már foglalt.
Kérlek adj meg egy másik e-mail címet!
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím formátuma hibás,
kérlek javítsd ki!
Valamit elfelejtettél?

A regisztráció feltétele, hogy elolvasod és elfogadod
az ÁSZF-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Fel↑